ماداگاسکار جزیرهای است که در اقیانوس هند در نزدیکی سواحل جنوب شرقی آفریقا قرار گرفته و پایتخت آن شهر «آنتاناناریوو» است. ماداگاسکار چهارمین جزیرهی بزرگ جهان است.
ماداگاسکار ۸۸ میلیون سال پیش، از هند جدا شد و پس از آن هیچگاه به خشکیهای دیگر دنیا متصل نبوده است. این جدایی طولانی باعث شده تا اغلب گیاهان و جانورانش بیهمتا باشند و در جای دیگری از دنیا پیدا نشوند. حدود ۹۰ درصد از تمامی گونههای گیاهی و جانوری ماداگاسکار بومزاد این جزیرهاند و معروفترین آنها «لمورها» هستند.
بیش از ۸۰ درصد از ۱۴٬۸۸۳ گونهی گیاهی این جزیره را در هیچجای دیگر جهان نمیتوان یافت. ازجمله پنج خانواده از گیاهان تنها ویژه ماداگاسکار هستند. این اکولوژی ویژه باعث شده است که برخی بوم شناسان از ماداگاسکار به عنوان «قارهی هشتم» یاد کنند.
صادرات ماداگاسکار را قهوه، وانیل، شکر و ادویه تشکیل میدهد. این جزیره از اعضای کشورهای اتحادیهی آفریقا است.
مهمترین گروه قومی این جزیره یعنی مالاگاسیها از جنوب شرق آسیا آمدهاند. در این گروه، مهمترین قومها عبارتاند از مرینا، که پیرامون پایتخت سکونت دارند، بتسیمیساراکا، در شمال شرق، و ساکالاوا که در غرب این جزیره زندگی میکنند. جمعا بیش از بیست قوم، تیره، و طایفه در این جزیره زندگی میکنند.
این جزیره دارای چندین جاذبهی گردشگری است که از میان آنها میتوان به شهرهای آنتسیرابه (Antsirabe)، بلو (Belo sur Mer)، رود خانههای تسیریبیهینا (Tsiribihina)، مانامبلو (Manabolo) و پارکهای ملی تیسینگی (Tsingy) و مانتادیا (Mantadia) اشاره کرد.