بیبی حکیمه خاتون(س) به روایتی یکی از خواهران علی بن موسی الرضا(ع) و فرزند موسی کاظم(ع) است که در روستایی به همین نام در حوالی گچساران (دهستان بیبیحکیمه) بخاک سپرده شدهاست و دارای زائران فراوانی است. راه دوگنبدان به باباکلان از بقعه بی بی حکیمه میگذرد.
داستان آمدن بیبی حکیمه خاتون به ایران به روایت ساکنان منطقه به این شرح است که بی بی حکیمه به دعوت علی بن موسی الرضا(ع) برای دیدار او به همراه «گلگل خاتون» و «کاکا مبارک» به ایران میآیند و در طی مسیر کفار و یا ماموران مامون به آنها حمله میکنند، «کاکامبارک» کشته میشود و «بیبی حکیمه» و «گلگل خاتون» به داخل غاری که هم اکنون زیارتگاه است پناه میبرند.
مثل جواهری که میان سنگی جا مانده باشد ، آرامگاه بی بی حکیمه (س) در دل تنگه ای سنگی است ؛ تنگه ای در 81 کیلومتری جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بی بی حکیمه در حد فاصل بندر گناوه به مرکز گچساران (دو گنبدان ) در استان کهگیلویه و بویراحمد.
فضای کلی آرامگاه ، تقریبا دایره ای است و شیوه معماری اش به گونه ای است که کاملا با صخره های سنگی اطرافش در آمیخته و پیوند خورده است . آرامگاه دقیقا وسط دایره ای که حریمش را مشخص می کند ، قرار نگرفته است و بیشتر به سوی شمال تمایل دارد .
در همان آرامگاه ، قبر دیگری نیز دیده می شود که روایت ها می گویند مربوط به گل گل خاتون ، کنیز با وفا و مهربان بی بی بوده است .
ارتفاع آرامگاه بی بی ، تقریبا ده متر است و مساحت حرمش بیش از 420 متر . در نزدیکی این آرامگاه در کوچکی به نام << باب المراد>> هم دیده می شود که برخی می گویند ورودی غاری بوده است که بی بی همراه با کنیزش گل گل ، در آن پناه گرفته و از چنگ دشمنان گریخته است .
آرامگاه یکی از معروف ترین امامزاده های جنوب کشور است و نور وجود این بانوی بزرگوار به زندگی اهالی منطقه برکت و شادی می بخشد .
آرامگاه در حد فاصل بین شهر بندری گناوه به دوگنبدان در دامنه زرد کوه گچساران در میان تنگه ای عظیم و طویل در فاصله 100 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان و 90 کیلومتری شهر بهبهان قرار دارد.